Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Портрет кандидата: Тарас Кльофа

Тарас Кльофа - лікар, ветеран АТО та кандидат на посаду голови Львівської ОТГ від політичного партії “Слуга народу”. Детальніше про ставлення конкурентів до нього, експертну оцінку та політичний досвід цього кандидата читайте у нашому огляді.
Вибори 2020. Графіка Гал-інфо.

Експертна думка 

Доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології Львівського національного університету ім. І. Франка Анатолій Романюк: 

По Тарасу Кльофі я би виділив декілька моментів. Перший - це процедура висунення. Можуть бути питання, наскільки це була система праймеріз,  але вона все-таки була. Сам факт того,  що його обирали з декількох людей і був формат інтернет-голосування, привернув увагу як засобів масової інформації, так і виборців. Це дало йому змогу  зафіксуватися в пам'яті. Як це відобразиться на його рейтингу, поки що  складно сказати. Другий момент - в принципі Кльофа має позитивну характеристику як лікар, як людина, яка має біографію близьку і зрозумілу для людей. Сприйняття лікаря завжди є позитивним.  Але з іншого боку, для того,  щоб вплинути на результати виборів, 2 місяці для Кльофи  - це мало. Я думаю,  що заявка покаже його як людину,  яка здатна на більше, ніж раніше. Також, як на мене, партія і він будуть один одного взаємодоповнювати. Є частка виборців на Львівщині, які оцінюють позитивно діяльність глави держави. Ці виборці можуть перенести позитивне ставлення до президента на Тараса як кандидата в мери і на саму політичну силу.  

Партійна думка

Заступник голови облдержадміністрації та депутат партії “Слуга Народу” Юрій Холод:

По-перше, був праймеріз, де кожен мав можливість зробити свій вибір. По-друге,  він гідний кандидат, учасник АТО, лікар. Так, як стояв на передовій на Сході, так і тут зараз попереду  в закладах охорони здоров'я. Я думаю, це правильний вибір і,  можливо, надійний майбутній господар Львова.  

Конкурентна думка

Депутат Львівської міської ради та учасник партії “Варта” Валерій Веремчук: 

Я знаю Тараса як депутата і як військового лікаря. Його особисті людські риси викликають у мене повагу. Звичайно, політичну партію, з якою він балотується, я не підтримую, маю багато претензій до їхньої загальнодержавної політики, але особисто до Тараса ставлюсь з великою повагою. 

Опис політика

Народився 8 квітня 1974 року у Львові. У 1997 році закінчив ЛНМУ ім. Д. Галицького за спеціальністю «Лікувальна справа». У 2000 році закінчив УВМА  за спеціальністю «Хірургія». Заслужений лікар України.

У 2000 - 2015 перебував на посадах ординатора, старшого ординатора, начальника госпітального відділення клініки урології та гінекології.

Був серед делегації українських миротворців в Іраку. Мав дві ротації в зоні АТО, сукупно провів на війні 400 днів.

Зараз на посаді заступника начальника військово-медичного клінічного центру Західного регіону з медичної частини - начальник медичної частини, полковник медичної служби, кандидат медичних наук.

Політичний досвід

Наприкінці травня Тарас Кльофа та ще 4 депутатів оголосили про вихід із об'єднання "Самопоміч" та утворили депутатську групу "Позафракційні". Її очолила депутатка Олена Пасевич.

Тарас Кльофа балотувався на вибори до Верховної ради України 9 скликання та не був обраний.

Ініціативи, які підтримав 

  • Запровадження системи ефективної медичної реабілітації для усіх категорій пацієнтів;
  • Суттєве збільшення фінансування медичної галузі з державного бюджету;
  • Запровадження дієвої програми лікування дитячої онкогематології;
  • Комплексний державний захист інтересів учасників бойових дій та членів їхніх сімей;
  • Повне державне забезпечення потреб членів сімей загиблих учасників бойових дій та осіб, що отримали інвалідність;
  • Доступне житло молодим сім’ям та пільгове молодіжне кредитування;
  • Субвенційні програми підтримки пріоритетів розвитку регіональних громад;
  • Мотиваційний соціальний пакет державних гарантій та преференцій для талановитої молоді, яка вчиться і залишається працювати в Україні.

ЗМІ про кандидата

Zaxid.net поспілкувався з Тарасом Кльофою про процес висунення  кандидатом на посаду міського голови Львова, його очікування та мету на цій посаді. Він зізнався, що після заяви про висунення,   очікував більшої критики.

Високий замок” розпитав Кльофу про його життєві принципи та поцікавився, що він думає про сучасну медицину у Львові, допомогу АТО і стосунки з людьми загалом.

На Zaxid.net Тарас Кльофа також розповів, чому вирішив стати кандидатом на посаду мера: «Я все життя хотів бути лікарем і провів тут понад 20 років. Якби тут все було гаразд, я би й надалі оперував, консультував, лікував. Але бачу, що люди, які раніше реформували медичну і багато інших сфер, не розуміють багатьох засадничих речей. Тому я вирішив йти у політику і працювати тут”.

Читайте також попередні матеріали Гал-інфо про кандидатів на посаду Львівського міського голови:

Портрет кандидата: Оксана Юринець

Портрет кандидата: Ігор Зінкевич

Портрет кандидата: Ярослав Рущишин

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ