Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Призначенням директора радіостанції "Сокаль" займеться прокуратура

Напередодні, Червоноградська районна рада оприлюднила проект рішення про призначення колишнього голови Сокальської районної ради Миколи Паська генеральним директором "ТРК "Сокаль". Це призначення оскаржує депутат Червоноградської районної ради Олександр Клімов. Детальніше про події, пов'язані з таким призначенням читайте у матеріалі Гал-інфо.

Телерадіокомпанія "Сокаль" - це комунальне підприємство Сокальської районної ради, яке тепер підпорядковується Червоноградській районній раді у зв'язку з ліквідацією Сокальського району та приєднанням території Сокальської міської громади до складу Червоноградського району. З 2019 року місце виконуючої обов'язки генерального директора КП ТРК "Сокаль" займала журналістка радіо Марія Корінь. Проте тепер посада керівника медіа повертається до пана Паська з огляду на завершення його каденції як голови Сокальської районної ради. Адже, до початку роботи урядовцем, Микола Пасько був багаторічним генеральним директором радіостанції. А відповідно до ст. 33 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад" депутату місцевої ради, який працював на посаді у раді на постійній основі, після закінчення таких повноважень надається його попередня робота.

Але не усі погоджуються з таким перебігом подій.

Голова "Постійної комісії Червоноградської районної ради з питань комунального майна та інфраструктури" Олександр Клімов стверджує, що пан Пасько не має права отримати таку посаду. За словами Клімова строк контракту Паська завершився ще у травні 2011 року.

У коментарі Гал-інфо Микола Пасько пояснив: "Якщо не був продовжений контракт, то співробітник надалі працює на умовах безстрокового трудового договору". 

Микола Пасько

Тут Пасько посилається на ст. 39-1 Кодексу законів про працю України. Й справді, згідно із цією статтею, якщо після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений термін.

Клімов не заперечує цього, але наводить рішення Сокальської районної ради №130 від 20 жовтня 2011 року. У цьому Положенні про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, укладення та розірвання з ними контрактів написано: "Контракт з Керівником, з дотриманням вимог законодавства про працю, також укладається у випадку, якщо він раніше був прийнятий на умовах безстрокового трудового договору".

А отже, запевняє пан Клімов, Микола Пасько мав би укласти ще один строковий договір, чого зроблено не було. Зокрема, на цьому базується твердження Олександра Клімова про неправомірне обіймання посади керівника радіостанції Паськом.

"Як можна повернути на посаду конкретну людину, якщо ця посада є виключно контрактною й керівника мають призначити згідно конкурсного відбору. А так виходить, що ми обмежуємо права інших громадян, які могли б податися на цю посаду" - додає Клімов.

Депутат вважає, що треба оголосити конкурс, передбачений Положенням про призначення керівників комунальних підприємств.

І Олександр Клімов, і Микола Пасько погоджуються, що допоможуть розібратись у ситуації правоохоронні органи. У Червоноградську місцеву прокуратуру вже подано заяву про вчинення кримінального правопорушення з приводу незаконного обіймання посади.

Засідання Червоноградської районної ради, на якій будуть розглядати рішення про призначення Паська, заплановане на 4 лютого 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ