Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Послуги із працевлаштування, які доступні для ВПО

Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державною службою зайнятості та Мінсоцполітики налагоджена співпраця щодо надання допомоги переселенцям, які виявили бажання шукати роботу.

Відтак міністерство поінформувало про основні програми та послуги для ВПО:

Українці можуть самостійно переглядати актуальні пропозиції на Єдиному порталі вакансій. Також ця послуга доступна через чат-боти у Telegram і Viber.

• Професійне навчання та надання ваучерів

Служба зайнятості організовує навчання за робітничими професіями. Воно здійснюється на замовлення роботодавця або для людини, яка планує почати власну справу. Ознайомитися з графіком формування навчальних груп можна за посиланням.

Також є можливість отримати ваучер на навчання. Це документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти. Вони видаються за затвердженим Мінекономіки переліком професій і спеціальностей.

• Надання грантів для створення або розвитку власної справи

У межах проєкту єРобота внутрішні переселенці можуть скористатися такими програмами: «Власна справа» і «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу». Головною умовою їх отримання є створення нових робочих місць. Повний перелік програм можна переглянути тут.

Докладніше про інші послуги для ВПО щодо пошуку роботи можна дізнатися за цим посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ