Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Посол привідкрив завісу військового співробітництва України та Канади

Канада наразі обговорює формат військової присутності в Україні у 2019 році. Про це в ході бліц-інтерв’ю УНН розповів посол Канади в Україні Роман Ващук.

"Наша присутність в Україні дотепер була сухопутною, ми обговорюємо наразі формат нашої праці від 2019 року. Щось передбачати трохи зарано, але я думаю, він буде принаймні не меншим ніж є тепер", - сказав посол, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи планує Канада за прикладом Великобританії збільшувати військовий контингент на території Україні.

За словами Ващука, на сьогодні такий контингент складається з двохсот осіб.

"З нами також працюють військовослужбовці Данії та Швеції, тож разом – приблизно 220-225. Наші масштаби – це відносно великий контингент, він більш-менш зіставляється з американським за розміром", - зазначив він.

Водночас дипломат не зміг підтвердити інформації про те, що українські компанії ведуть перемовини з канадськими підприємствами щодо нових контрактів на придбання легкої зброї.

"Один контракт вже відомий, про нього і в канадських медіа говорили і писали – це PGW, снайперські рушниці, постачання. Контракт вже підписаний і здійснюється. Про подальше... контракти люблять тишу, поки вони не здійснюються", - сказав Ващук.

На питання журналіста про те, чи має Канада альтернативу американським "Джавелінам", посол сказав – "ні".

"Своїх ми не маємо. Хто має альтернативи "Джавелінів", то це Україна, яка виробляє "Стугну-П", - додав він.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ