Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Посол Японії в Україні Такаші Кураі проінспектував Яворівську районну лікарню

Cьогодні, 23 жовтня, місто Яворів Львівської області з візитом відвідав Посол Японії в Україні Такаші Кураі разом із дружиною пані Ріеко. Мета – пересвідчитися на власні очі, чи діє належним чином в Яворівській районні лікарні діагностичне обладнання, подароване Фондом «Курасана» ще в 2014 році.

Як передає з місця події власкор Гал-інфо, Посла Японії в Україні Такаші Кураі та його дружину пані Ріеко зустріли головний лікар Комунального неприбуткового закладу «Яворівська районна лікарня» Михайло Дмитрів, заступник голови Яворівської районної ради Володимир Мацелюх, які ознайомили гостей із роботою медичних закладів в місті Яворові.

Фото Гал-інфо.

Михайло Дмитрів не лише показав Послу подароване японцями діагностичне обладнання ще п’ять років тому, а й поінформував за допомогою цифр, скільком яворівчанам за цей час вдалося зберегти здоров’я та врятувати життя за допомогою апарату ультразвукової діагностики (УЗД), фірми «Тошіба» та відеостійки гастроколоноскопії фуджинон.

За словами головного лікаря Михайла Дмитріва, лише онкозахворювань виявлено більше тисячі на ранній стадії.

«Я – за фахом хірург, тому особисто мені у великій пригоді стала відеостійка гастроколоноскопії фуджинон, за допомогою якої вдалося, зокрема, витягнути зі стравоходів пацієнтів чужорідні предмети, що застрягли: це було, до прикладу, і м'ясо, а навіть – часник», – мовить головний лікар.

Послу Японії в Україні Такаші Кураі, з його слів, заімпонувало те, що в Яворові – і в районній лікарні, і в районній поліклініці подароване ще п’ять років тому діагностичне обладнання Японським благодійним фондом добре збереглося, і розташували його в просторих чистеньких кабінетах. А найбільше пану Послу сподобалося, те, що ця діагностика прислужилася вже тисячам пацієнтів медичних закладів, які обслуговують не лише мешканців міста Яворова, а й навколишніх сіл.

Фото Гал-інфо.

У коментарі власкорові Гал-інфо головний лікар КНЗ «Яворівська районна лікарня» Михайло Дмитрів наголосив, що подароване японцями діагностичне обладнання ще п’ять років тому – це не єдиний доброчинний внесок іноземців в охорону здоров’я на Яворівщині. Мовляв, він старається наводити контакти із благодійними фондами та окремими доброчинцями з-за кордону з усіх сил.

«Днями в Яворові побували ініціатори благодійного проекту з Німеччини професор Фосс та Іван Духнич, які презентували нашій районній лікарні 3 апарати ультразвукової діагностики європейського взірця.

Відтепер кожний мешканець міста та району має можливість на своєчасну та якісну діагностику. І це – найголовніше. Це – не перший та не останній проект, який спрямований на збереження здоров`я людей. Два апарати встановлено в Яворівській районній поліклініці, один – у стаціонарному відділенні лікарні.

Усі дозволи на функціонування апаратів отримано. Лікарі можуть проводити сучасну ультразвукову діагностику пацієнтів. Обладнання відповідає усім європейським нормам та критеріям», – зазначив головний лікар КНЗ «Яворівська районна лікарня» Михайло Дмитрів.

На запитання журналіста, чи є надія, що опісля нинішнього візиту в Яворів Посла Японії в Україні Такаші Кураі, японці ще щось добре подарують, – головний лікар відповів, що надіється.

«Основне, що пан Посол залишився задоволеним від того, що наявне японське обладнання діє, допомагаючи в оздоровленні яворівчан – цілодобово. І що наші українські лікарі – професійні і вміють на ньому працювати», – наголосив Михайло Дмитрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ