Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Посол ЄС на митному переході в Рава-Руській може опинитися перед зачиненими дверима

У Львівській ОДА сьогодні проведуть засідання комісії та вирішать питання про відновлення електропостачання на митному переході „Рава-Руська” - про це у коментарі „Гал-info” повідомив заступник голови Львівської обласної держадміністрації Валерій П’ятак.
„Сьогодні на нараді оперативно будуть прийняті рішення про вирішення ситуації. Буде проведено домовленості з „Львівобленерго” та, принаймні на певний термін, електропостачання буде відновлено. Митниця стратегічно важливий об’єкт і він має працювати”, - прокоментував Валерій П’ятак. За його словами, така ситуація склалася через погану організацію державного бюджету, тому кошти не були виділені вчасно.
Нагадаємо, що в зв’язку з припиненням 27 січня 2009 року ВАТ “Львівобленерго” електропостачання Рава-Руської митниці через заборгованість за спожиту електроенергію розміром 56,9 тис. гривень, митний перехід не працює. На сьогодні Рава-Руська митниця живиться від власної дизельної електростанції потужністю 400 кВт.
До слова, на п’ятницю, 30 січня, запланована поїздка до митного пропуску у Рава-Руській Посола ЄС, Голови Представництва Єврокомісії в Україні пана Жозе Мануела Пінту Тейшейра та Першого заступника Голови Держмитслужби Ігоря Псковського. Посол ЄС передасть в розпорядження Державної митної служби України сучасне рентгенівське скануюче обладнання для здійснення митного огляду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ