Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Поставки російського газу в Китай відкладаються на кілька років

"Газпром" повідомив про відтермінування початку експлуатації трубопроводу "Сила Сибіру". Наразі йдеться про затримку від одного до чотирьох років, - ТСН.

Попередньо старт поставок газу до Китаю було заплановано на 2018 рік. Однак тепер "Газпром" стверджує, що це має відбутися в період між травнем 2019 і травнем 2021 років.

Про причини такого рішення офіційно не повідомляється. Однак відомо, що в червні заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов на щорічних зборах акціонерів попереджав, що введення "Сили Сибіру" в експуатацію може бути відкладено "за ініціативою китайської сторони".

Переговори щодо другого газового контракту з КНР, який передбачає поставки по західному маршруту, не принесли результату. Хоча зовсім недавно глава міненерго РФ Олександр Новак і прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков висловлювали надію, що контракт буде підписаний у вересні під час візиту президента РФ Володимира Путіна до Китаю.

Китайські ЗМІ повідомляють про те, що узгодити ключовий параметр – ціну на газ – до зустрічі російського і китайського лідерів не вдається. Про це заявив директор департаменту Східної Європи та Центральної Азії мінкомерції КНР Лін Цзі.

Як уже повідомлялося, Китай заморозив "Силу Сибіру-2" і шукає нового постачальника газу.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ