Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Працівники Жидачівського ЦПК готують нові протести і хочуть зустрітися з Коломойським

Працівники Жидачівського целюлозно-паперового комбінату не отримують заробітну плату з серпня цього року. Вчора, 10 листопада, люди провели попереджувальну акцію протесту. Якщо ситуація не покращиться, не виключено, що протестуватимуть знову.

Як розповів Гал-інфо депутат Жидачівської районної ради, керівник Жидачівського міськрайонного підрозділу ГО «Західноукраїнське антикорупційне об’єднання» Роман Гриців, рішення про свої подальші дії страйковий комітет комбінату ухвалить під час зустрічі, яка відбудеться в середу, 12 листопада. Він також повідомив, що учолра, 9 листопада, керівництво райдержадміністрації до працівників не вийшло. З протестувальниками зустрівся міський голова Жидачева. А голова правління підприємства, мовляв, перебуває в Києві, куди поїхав розмовляти про можливий запуск виробництва.

Роман Гриців зазначив, що Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат простоює від вересня. Працівникам востаннє виплатили зарплату за половину серпня. За період простою людям повинні були виплачувати дві третини заробітної плати. Втім, станом на сьогодні її лише нараховують, але не виплачують. Підприємство стоїть, на роботу працівники не ходять. Люди намагатимуться організувати зустріч з власником комбінату, яким вважають Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, учора, 10 листопада, працівники Жидачівського целюлозно-паперового комбінату провели попереджувальні акції протесту, перекривши дорогу на трьох пішохідних переходах.

Сьогодні, 11 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутат Михайло Титикало зазначив, що на підприємстві з 3 400 працівників залишилося 1 000, триває скорочення, а обладнання ріжуть на металобрухт.

«Це нікому не цікаво, і владі це не потрібно. Якщо комбінат остаточно зупиниться, то на Жидачів чекає катастрофа. На це терміново потрібно реагувати», - наголосив Титикало.

Він також попросив депутатів спільно звернутися до центральних органів влади з вимогою вжити негайних заходів. Заступник голови Львівської облради Валерій П'ятак попросив Титикала сформулювати відповідне звернення з конкретними пропозиціями, і депутати розглянуть його на сесії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ