Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Православна церква привітала українців зі святом Хрещення Господнього

Православна церква України привітала українців зі святом Хрещення Господнього.

"Сьогодні ми відзначаємо важливу для людства подію – Хрещення Господа нашого Ісуса Христа. Таємничо освятивши водне єство через занурення в Йордан, Господь відкрив нам шлях до другого народження – від води і Духа, яким є Таїнство Хрещення, що вводить нас у єднання Святої Церкви. Спаситель прийняв Хрещення не заради Себе, бо був безгрішний, а заради нас, щоб ми могли звільнитися від пут гріха та смерті.

До віку тридцяти років Він жив серед людей, не розкриваючи, що є Сином Божим і обіцяним Месією, очікуючи часу, коли за звичаєм юдейского народу Він вважатиметься дорослим для вчительства і наставництва. Іоану Предтечі було дано знамення, за яким він мав впізнати Христа серед тих, хто прийшов на Йордан: «Той, Хто послав мене хрестити водою, сказав мені: на Кому побачиш Духа, Який сходить і перебуває на Ньому, Той хреститиме Духом Святим» (Ін. 1: 33).

Потреби у хрещенні, як засвідченні покаяння та очищення від гріхів, Син Божий не мав, адже Він був безгрішний і чистий. Проте Він приймає його, щоби «виконати всяку правду» (Мф. 3: 15), не від води прийняти очищення, але Самому очистити та оновити і водне єство, і все творіння та саму людину. Також вперше перед народом у повноті відкривається Бог у Трьох Особах: Отець, Син і Святий Дух. З цього моменту починається шлях відкритого служіння Христа Спасителя людству, під час якого Він зцілював духовні і тілесні недуги, творив чудеса та навчав Божественної премудрості.

Тому свято іменується Богоявленням – бо на Йордані втілений Син Божий явив Себе відкрито людям, а також відбулося одкровення всіх Тьох Осіб Пресвятої Тройці: Син зійшов у річні води, Отець голосом засвідчив про Нього, а Дух Святий зійшов з Небес у вигляді голуба.

Свято Хрещення Господнього нагадує кожному, що ми маємо свідомо каятися у своїх гріхах, боротися зі спокусами та розпізнавати зло – і не давати йому стати перешкодою єднання з Богом. Нехай в цьому допоможе всім нам Господь. Зі святом!", - сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ