Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Правий сектор" вимагає в міській раді скасувати реєстрацію ГФ "Розвиток громади"

Сьогодні, 27 серпня, члени "Правого сектора" прийшли в міську раду з вимогою скасувати реєстрацію ГФ "Розвиток громади". З відповідною заявою на сесії виступила представниці "Правого сектору" Олена Живко.

Причиною такої вимоги став учорашній конфлікту у Держкомземі.

Як пояснила Олена Живко, учора близько 30 молодиків спортивної статури заблокували роботу державної установи та поводилися "у кращих традиціях 90-их".

"Це громадське формування, прикриваючись патрулюванням міста, блокує роботу державних установ і навіть застосовують фізичну силу до жінок, зокрема до мене. Ми сьогодні вимагаємо порушити проти них кримінальну справу, скасувати їхню реєстрацію та позбавити права патрулювати місто", - пояснила вона журналістам.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що таких прецедентів ще не було, а скасувати реєстрацію можна тільки через суд. Він дав вказівку начальнику юридичного управління Гелені Пайонкевич опрацювати разом із представниками "Правого сектору" заяву та напрацювати проект рішення.

Нагадаємо, що учора, 26 серпня,  була призначена зустріч громадських активістів та родичів учасників антитерористичної операції із керівництвом управління Держгеокадастру Львівщини. На цій зустрічі обговорювали  питання щодо виділення землі учасникам війни на сході України у районах, приближених до Львова. Крім того, активісти мали низку зауважень щодо роботи окремих відділів Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, зокрема Пустомитівського районного відділу. Про це ЗМІ розповів представник ГО «Розвиток Громади» Андрій Болюбаш.  

За версією ГО «Розвиток Громади», за кілька хвилин після початку зустрічі у приміщення, де вона відбувалась, увійшли кілька десятків людей, серед яких чоловіки у камуфляжі із шевронами «Правого сектору». Ці люди почали вносити деструктив у робочу зустріч, провокувати присутніх у залі. Проводити зустріч у таких умовах стало неможливо, тому Андрій Кавецький покинув залу для засідань і пообіцяв повернутися через кілька хвилин. Оскільки начальник управління не повернувся до активістів через двадцять хвилин, вони зайшли до нього у кабінет, для отримання пояснень.

Згодом начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький зобов’язався перед громадськими активістами Львова пройти перевірку на детекторі брехні. 

Також на пропозицію керівника ГО «Рабів до раю не впускають» Івана Спринського на сьогодні, 27 серпня, в управлінні Держгеокадастру призначена зустріч громадськості та керівництва управління.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ