Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Правий сектор»: заяві Яроша передувало «неприйняття революційної стратегії»

У «Правому секторі» наголошують, що заяві Дмитра Яроша про складання повноважень провідника руху передувало «неприйняття революційної стратегії».

«Цій події (складанню повноважень. – ред.) передувала активізація провідного членства «Правого сектора», спрямована на протидію негативним тенденціям розвитку руху. До Яроша був написаний лист, у якому окреслено головні проблеми руху, передусім – відхід від революційної стратегії», – йдеться у заяві. 

Відповідно до документа, з ініціативи Яроша було вирішено провести конференцію, яка мала визначити головні напрямки розвитку «Правого сектору». 

У заяві зауважується, що після конференції, в якій Ярош не брав участі, окремі «особи, зробили все, аби налаштувати Яроша на невизнання рішень конференції й неприйняття революційної стратегії».

«Саме діяльність цих осіб призвела до такої ситуації, за якої Ярош мусив скласти повноваження», – зауважують у «Правому секторі». 

«Будь-яке панікерство є зайвим, оскільки наш рух спирався і буде спиратися на ідею, а не на особу. Єдині, кому слід хвилюватися, – це ті, хто намагався перетворити «Правий сектор» у інструмент досягнення власних інтересів», – наголошують в партії. 

Раніше сьогодні позафракційний народний депутат і лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош оголосив про складання повноважень провідника руху. Він заявив, що не може бути «весільним генералом» у Правому секторі, тому змушений відповісти відмовою на пропозицію очолити запропонований конференцією провід». 

Про національно-визвольний рух «Правий сектор» стало відомо загалу на початку подій Майдану в листопаді 2013 року як про спілку правих організацій. Пізніше на базі «Правого сектору» було утворено добровольчий корпус (батальйон), який долучився до участі в АТО. Крім того, є окрема політична партія та громадська організація із назвою «Правий сектор». Від самого початку руху його очолював Дмитро Ярош.

«Правий сектор» визнано "екстремістською організацією" в Росії.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ