Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Представлення Загарії і несподіваний скандал. Фото

Сьогодні, 28 квітня, у приміщенні ГУ МВС України у Львівській області відбулося представлення нового начальника міліції Львівщини Дмитра Загарії особовому складу. Представив нового начальника заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович. На представленні були присутні прокурор Львівщини Володимир Гураль, голова Львівської облради Петро Колодій, голова Львівської ОДА Ірина Сех та заступник мера Львова Олег Синютка.

Микола Величкович, представляючи Дмитра Загарію, наголосив, що на нього покладена дуже велика відповідальність, адже йому випало очолити міліцію Львівщини у час випробувань для усієї країни.

«До вашої діяльності на цій посаді буде дуже пильна увага, тому бажаю вам з честю пройти це випробування, бо якщо ні, то ні,», - сказав Величкович.

Також Дмитра Загарію привітала і голова Львівської ОДА Ірина Сех.

«Вам можна лише поспівчувати, бо ви очолили міліцію у непростий для країни час. Міліція раніше була невідємною частиною режиму, а тепер громада висунула високі вимоги. Ми під час Майдану шукали офіцерів, які б перейшли на сторону народу, але таких не було», - сказала Сех.

Вона додала, що Загарія має викорінити корупцію в органах та вигнати з міліції тих, хто був у тісній співпраці з злочинним режимом.

Ще, за її словами, особливим пріоритетом в роботі нового начальника міліції Львівщини, має бути ретельний підбір кадрів.

Своєю чергою Дмитро Загарія сказав: «Я звик розслідувати кримінальні справи, але не звик до публічності».

Він пообіцяв Львівщині безпеку та заявив, що в першу чергу займеться кадрами. На посади будуть призначати тих, хто проходитиме обговорення громади та люстрацію.

Після цього до Загарії звернувся керівник Автомайдану Львова Андрій Макар. Він привітав керівника міліції із призначенням та попросив в першу чергу розслідувати фальсифікацію документу, завдяки якому він став начальником міліції. Макар повідомив, що напише офіційну заяву про злочин.

Макар заявив, що його підпис під документом на підтримку Загарії був сфальшований.

В залі був присутній сотник, який свого часу закликав людей іти на Межигір’я, Володимир Парасюк. Вони разом із Андрієм Макаром вийшли у коридор із зали представлення. Почалася штовханина та сварка. Парасюк заявив, що Андрій Макар підтримав цю кандидатуру. До бійки справа не дійшла.

Потім Парасюк повернувся в залу та привітав Загарію від імені громади. Він також повідомив, що Тернопіль та Івано-Франківськ хочуть перейняти досвід Львова у форматі відбору кандидата на посаду начальника міліції.

«Давайте нарешті попрацюємо для народу», - звернувся до особового складу міліції Дмитро Загарія.

У момент представлення під стінами ГУ МВС Львівщини зібралося кілька десятків людей із прапорами ГО «Люстрація» та табличками проти Дмитра Загарії: «Чисті руки заступника Сала?», «Загарія – Кучми секонд» тощо.  Дехто із них був зі значками ВО «Свобода».

Після того, як закінчилося представлення, громадськість, яка підтримала Дмитра Загарію, вийшла до пікетувальників.

Пікетуючі кричали: «Загарію у відставку!», а прихильники Загарії покали кричати: «Свобода» - геть зі Львова!». У відповідь їм кричали: «Ганьба!», «Тушки!».

В результаті до пікетувальників вийшов Дмитро Загарія.

Люди повідомили йому, що хочуть «молодого і перспективного», а Загарія працював при Кучмі, тому він їм не підходить.

Після довгого спілкування Дмитро Загарія пообіцяв повернути довіру народу до міліції та усі кадрові призначення погоджувати з громадою.

На запитання чи пікет, на його думку, був замовним Дмитро Загарія відповів: «Моя думка така – не усі за мене і не усі проти мене. Я готовий працювати з усіма. Працівників міліції я буду націлювати на те, щоб вони йшли до людей і вислуховували їхню думку».

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ