Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представників РФ не запросили на Мюнхенську конференцію з безпеки

На щорічну конференцію у Мюнхені з безпеки, яка відбудеться у лютому 2023 року не запрошено представників РФ.
Мюнхенська конференція

Про це повідомив голова Мюнхенської конференції Крістоф Гойсґен.

"Російські посадовці не запрошені на Мюнхенську конференцію з безпеки 2023 року. Ми не дамо їм майданчик для їхньої пропаганди. Ми хочемо обговорити майбутнє Росії з лідерами російської опозиції та вигнанцями — їхні голоси мають бути почуті та посилені", — написав Крістоф Гойсґен.

Мюнхенська конференція з безпеки відбувається щороку з 1962 року у Мюнхені. До 1993 року називалася Конференцією з військових питань і проводилася під егідою Християнсько-соціального союзу, з 1998 року фінансується урядом Німеччини.

Учасниками форуму в перші 30 років були військові та політичні лідери держав НАТО, політологи і представники ЗМІ. З 1990-х років у конференції беруть участь представники України, Росії та інших країн Східної Європи (з 1995), Китаю, Індії, Японії.

Виступ російського президента Володимира Путіна на 43-й Мюнхенській конференції 2007 року викликав великий резонанс у суспільстві. Тоді він розкритикував США та їхніх союзників за "спробу утвердити однополярний світ", розширити НАТО, що "створює загрозу Росії".

18 лютого 2022 року Мюнхенська конференція вперше за два роки відбувалася в офлайн-режимі. Лідери країн обговорили основні питання, серед яких ключовим стала безпекова ситуація довкола України, ескалація ситуації та ймовірне вторгнення з боку Російської Федерації. 19 лютого на ній виступив і президент України Володимир Зеленський. Путін запрошення на Мюнхенську конференцію не прийняв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ