Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники Секретаріату ЦВК взяли участь у міжнародних кібернавчаннях

У Києві на базі кількох суб’єктів кібербезпеки відбулися триденні міжнародні навчання з питань забезпечення безпеки виборчих процесів в інформаційному та кібернетичному просторі в контексті підготовки до позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Вони відбувалися у межах проекту ЄС "Посилення кібербезпеки в Україні перед виборами" за підтримки Естонського центру Східного партнерства та компанії CybExer Technologies.

У кібернавчаннях, окрім європейських фахівців, взяли участь представники ЦВК, СБУ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, кіберполіції. За сценарієм, одна з команд, до якої увійшли фахівці CybExer Technologies, здійснювала атаки на інформаційні ресурси умовної ЦВК. Своєю чергою інша команда, сформована з представників зазначених відомств, в тому числі й відповідних фахівців управління інформатизації Секретаріату Центральної виборчої комісії, протидіяла цим атакам. Завдяки створенню організаторами навчань умов, максимально наближених до реальних, їх учасники мали чудову можливість вдосконалити практичний досвід ефективної протидії хакерам.

Як зазначив під час підбиття підсумків цих навчань заступник Голови Комісії Олег Конопольський, вони стали дуже важливим заходом щодо підвищення рівня взаємодії державних органів та установ в напрямі забезпечення кібербезпеки позачергових виборів народних депутатів України.

Слід додати, що паралельно з навчаннями технічних фахівців відбулися і тренінги зі стратегічних комунікацій "Протидія кіберзагрозам та дезінформаційним кампаніям, пов’язаним з виборами", організовані Естонським центром Східного партнерства разом з компанією CybExer Technologies.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ