Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент обговорив з Помічником Держсекретаря США Нуланд хід виконання Мінських домовленостей

Президент Петро Порошенко провів зустріч з Помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, яка перебуває з візитом в Україні. Повідомили в прес-службі Президента України.

Петро Порошенко висловив вдячність за підтримку та допомогу з боку Сполучених Штатів Америки у захисті та відновленні територіальної цілісності України.

Глава держави наголосив, що Україна неухильно виконує Мінські домовленості і робить все можливе для їх належної імплементації. Він висловив сподівання, що США й надалі сприятимуть деескалації ситуації на Донбасі, а також вирішенню таких нагальних питань, як повне припинення вогню з боку бойовиків, відведення важкого озброєння, забезпечення належного міжнародного моніторингу, звільнення усіх заручників, в тому числі українських громадян, які незаконно утримуються в Росії, вільний доступ міжнародної гуманітарної допомоги до постраждалих регіонів,

Співрозмовники обговорили хід конституційної реформи в Україні в частині децентралізації. Помічник Державного секретаря привітала Президента України з успішним голосуванням Верховної Ради за направлення законопроекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади до Конституційного Суду.

Вікторія Нуланд підтвердила, що США підтримують підходи України до подальшого врегулювання ситуації на Донбасі та продовжать активно працювати з метою неухильного та повного виконання Мінських домовленостей, а також надаватимуть необхідну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ