Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент підписав закон про регулятор у сфері е-комунікацій: що він передбачає

Президент України Володимир Зеленський підписав закон України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку України", ухвалений Верховною радою 16 грудня 2021 року.

Про це у фейсбуці повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

За словами урядовця, цей Закон створить в Україні незалежний регулятор у сфері е-комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку. Також, за словами Федорова, документ визначить правовий статус Національної комісії, її завдання, функції, повноваження та порядок їх здійснення і прозору процедуру відбору членів регуляторного органу.

Водночас Національна комісія буде:

  • визначати населені пункти без фіксованого інтернету, мобільного зв’язку та моніторити надання таких послуг;
  • здійснювати позасудове врегулювання спорів між споживачами та операторами/провайдерами, а також позасудове врегулювання спорів щодо доступу до інфраструктури;
  • здійснювати державний нагляд за діяльністю операторів та надавачів поштових послуг;

"Це ще один важливий крок для інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС, оскільки сфера е-комунікацій є основою для розвитку цифрових послуг. Він наблизить Україну до взаємного режиму внутрішнього ринку в секторі електронних комунікацій із Європейським Союзом", - додав Михайло Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ