Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент провів зустріч з Міністром закордонних справ Литви

Президент Петро Порошенко провів зустріч із Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом. Повідомили Гал-інфо в прес-службі Президента України.

Глава держави подякував керівнику литовського МЗС за незмінно активну підтримку нашої держави у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності, надання гуманітарної допомоги переселенцям із постраждалих районів Донбасу, оздоровлення дітей та реабілітацію поранених в АТО українських воїнів. «Литва є нашим давнім та щирим другом і надійним партнером», - заявив Президент.

Президент поінформував свого литовського гостя про поточну ситуацію на Донбасі, акцентувавши увагу на значному загостренні на лінії розмежування.

У свою чергу, Лінас Лінкявічюс запевнив Президента у готовності Литви і надалі всебічно підтримувати Україну, у тому числі шляхом консолідації зусиль світової спільноти для припинення агресії проти України.

У цьому контексті Петро Порошенко окремо відзначив системну роботу, яку здійснює на міжнародній арені Литва як непостійний член Ради Безпеки ООН.

Відбувся також обмін думками щодо перспектив взаємодії двох держав у рамках імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Міністр закордонних справ Лінас Лінкявічус підтвердив намір Литви сприяти у подальшому Україні на шляху європейської інтеграції, а також у процесі широкомасштабних внутрішніх перетворень, зокрема в сфері електронного урядування.

Сторони обговорили також питання більш тісної взаємодії між Литвою та Україною у військово-технічній сфері, у тому числі в рамках українсько-польсько-литовської бригади.

Співрозмовники підтвердили зацікавленість у продовженні активного політичного діалогу на високому рівні, зокрема шляхом проведення наприкінці серпня цього року офіційного візиту до України Прем’єр-міністра Литви Альгірдаса Буткявічюса та підготовки 8-го засідання Ради Президентів України та Литовської Республіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ