Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Сербії попросить поради у Путіна після загострення ситуації в країні

Президент Сербії Александар Вучич на найближчій зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним має намір обговорити ситуацію в Косово і Метохії та попросити підтримки президента РФ. Про це він заявив у суботу, відповідаючи на питання журналістів, інформує УНН із посиланням на сербське видання “Вечірні новини”.

“Ми сповістили сьогодні про ситуацію посла Російської Федерації, як і посла США та інших. Через два дні у мене буде зустріч із президентом Путіним, ми поговоримо про всі важливі питання для Сербії, звичайно, пріоритетом буде ситуація в Косово і Метохії. Ми повідомимо президента Путіна про все, що відбувається, і будемо просити його підтримки на всіх міжнародних форумах, просити його ради, немає жодного сумніву”, — сказав Вучич.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде він, як президент Сирії Башар Асад, просити Росію про військову допомогу, Вучич заявив, що зробить все, щоб зберегти мир у регіоні. “Я б хотів, щоб Сербія, при всій нашій повазі і любові до Сирії та її народу, була мирною країною, країною успішної економіки, країною майбутнього і зроблю все, щоб зберегти мир”, — зазначив він.

Як раніше повідомляли сербські ЗМІ, зустріч у Москві пройде 2 жовтня.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ