Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України провів телефонну розмову з Віце-Президентом США

Президент Петро Порошенко і Віце-президент Джозеф Байден обмінялися думками щодо ситуації на Донбасі. Повідомили у прес-службі Президента України.

Глава Української держави поінформував американську сторону про результати вчорашньої розмови у «Нормандському форматі», а також про підсумки переговорів Тристоронньої контактної групи 21 липня у Мінську, зокрема про досягнення домовленості щодо відведення важкого озброєння калібром менше 100 мм та створення 30-ти кілометрової демілітаризованої зони на лінії зіткнення під контролем ОБСЄ, що має забезпечити реальне припинення вогню.

Петро Порошенко висловив сподівання, що Сполучені Штати сприятимуть виконанню цих важливих домовленостей, що є необхідною передумовою для подальшого просування у напрямку політичного врегулювання та вирішення нагальних гуманітарних та економічних проблем на Донбасі.

Віце-президент Байден підтримав зусилля Президента України щодо виконання Мінських домовленостей, відзначивши, що Сполучені Штати позитивно оцінюють зусилля України з встановлення миру, досягнення політичного врегулювання та відновлення нормального життя на Донбасі.

Співрозмовники обговорили питання військово-технічного співробітництва між Україною і США, а також перспективи створення міжнародного кримінального трибуналу у справі збитого літака «Малайзійських авіаліній» MH17.

Президент Порошенко висловив сподівання на отримання чергового траншу МВФ, проінформуваши про підписання останнього закону, який відкриває можливість для продовження фінансування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ