Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Пробіг памяті Проклятих солдатів на Рівенщині - скасовано
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Пробіг пам'яті "Проклятих солдатів" на Рівенщині - скасовано

Сьогодні соціальні мережі обурило повідомлення про те, що на Рівенщині пройде забіг «Проклятих солдатів», що вбивали українців. Та вже увечері голова Здолбунівської райдержадміністрації повідомив, що захід скасовано

"Щойно спілкувався із директором КПЦ ім. Чацького Олександром Радіца. Пробігу, який планувався у Здолбунові 26 лютого - не буде. Таке рішення прийнято з розумінням необхідності не піднімати питання, які стосуються непростих сторінок історій України та Польщі. Ми повинні шукати те, що нас об’єднує, а не розділяє.
Разом з тим, Здолбунівська РДА виступає за активну співпрацю з нашими польськими колегами. У березні ми очікуємо дводенний візит до нашого району керівництва одного з повітів Польщі. Деякі наші школи уже впродовж багатьох років мають співпрацю з польськими друзями за освітніми програмами. Зрештою, в Здолбунові потужне та авторитетне Товариство польської культури. І влада завжди сприятиме усім гарним заходам та акціям цього Товариства. Таким заходам, що посилюють дружбу двох народів, в багатосотлітніх стосунках між якими можуть мати місце й неприємні моменти, а не роз’єднують нас"
- повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук.

Як раніше повідомлялось - на Рівенщині планували провести забіг пам'яті "Проклятих солдатів", які вбивали українців

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ