Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Професор Френсіс Фукуяма у Львові ділиться досвідом публічного управління

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з директором Центру демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету Френсісом Фукуямою.

Почесний гість завітав до Львова, аби взяти участь у Першій міжнародній конференції публічного адміністрування, яка сьогодні триває в Центрі Шептицького.

Міський голова виступив із вітальним словом на конференції. «Ми сьогодні говоримо про реформи державного управління та місцевого самоврядування. І я маю перед собою яскравий приклад: ті депутати Верховної Ради чи міністри, які проходили вишкіл місцевого самоврядування, на дві-три голови краще розуміють реалії сьогодення. Я бажаю усім вам, щоб ви, маючи таку можливість, максимально абсорбували досвід місцевого самоврядування, адже він завжди змушує людей робити, а не просто говорити про якісь метафоричні речі, — каже мер. — Я думаю, що ніхто в цьому світі не знає, що буде завтра, але й переконаний, що сьогодні ми перебуваємо в трішки іншій ситуації, аніж увесь світ. Ми ще маємо багато роботи вдома, тому я думаю, що почуті тут поради будуть корисні».

Як зазначив Френсіс Фукуяма, на його думку, з 2014 року Україна здійснила суттєвий поступ у напрямі державного управління та місцевого самоврядування. «Багато позитивних речей за цей час сталося: наприклад, суттєву вигоду дала децентралізація, важливі зміни відбулись і в системі охорони здоров’я та на ринку енергетики. Але коли ви живете в цій країні, то краще розумієте її потреби, що ще потрібно зробити і що не варто. Про це важливо пам’ятати», — відзначив він.

До слова, конференція публічного адміністрування має на меті активізацію публічно-приватного діалогу щодо процесів трансформації держуправління в Україні, обмін найкращими світовими практиками, а також покращення обізнаності щодо інструментів залучення громадян до процесів прийняття рішень. До заходу долучилось близько 200 учасників, серед яких — представники дипломатичного корпусу, посадовці центральних та місцевих органів влади, співробітники міжнародних організацій, активісти неурядового сектору, представники програм міжнародної технічної допомоги, провідні міжнародні експерти тощо. Почесний гість конференції — Френсіс Фукуяма — взяв участь як спікер в одній із панельних дискусій — «Відповідальне лідерство в часи турбулентності».

Організатори заходу: Школа публічного управління Українського католицького університету, Міністерство інфраструктури України, Львівський регуляторний хаб, Офіс підтримки реформ Міністерства інфраструктури України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ