Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Проєкт «ВелоБескиди» виявився аферою на понад 800 тис. грн

Афера на понад 800 тис. грн бюджетних коштів – судитимуть директора та головного інженера товариства. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Прокурорами Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно директора та головного інженера товариства. Їм інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що в 2021 році між Львівською обласною державною адміністрацією та приватним підприємством було укладено договір на будівництво туристичної інфраструктури на території Львівщини. Мова йде про роботи на об’єкті «ВелоБескиди».

Згідно умов договору компанія мала облаштувати велосипедні та пішохідно-трекінгові маршрути, спортивні велотраси та оглядову вежу.

Надалі, з метою заволодіння бюджетними коштами підрядник надав підроблені акти виконаних робіт та довідки про їх вартість. В останніх були зазначені роботи, які в повному обсязі не були виконані. Відповідальним за організацію робіт на об’єкті був головний інженер товариства.

На підставі підроблених актів суб’єкту господарювання було безпідставно перераховано з бюджету понад 800 тис грн.

Довідково зазначимо, що в межах кримінального провадження скеровано до суду позов про стягнення з обвинувачених завданої шкоди. Також накладено арешти на їх майно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ