Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура Берліна почала розслідування проти російського журналіста

Берлінська прокуратура почала попереднє розслідування відносно кореспондента російського Першого каналу Івана Благого. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на німецького адвоката Мартіна Лютле.

Саме клопотання адвоката про перевірку законності сюжету Благого про нібито викрадену і зґвалтовану російськомовну дівчинку Лізу Ф. послужило підставою для відкриття кримінальної справи.

За словами Лютле, берлінська прокуратура повідомила про початок розслідування, що означає, що у відомстві "вивчають надані докази".

На даний момент відносно Івана Благого існує "проста підозра" , що необхідно для початку дізнання, пояснив адвокат.

У січні Мартін Лютле звернувся до прокуратури Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету російського Першого каналу.

Його автор, журналіст Іван Благий розповів про історію передбачуваного зґвалтування в Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн.

Телесюжет знятий у дусі російської пропаганди і служить для розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

За словами Лютле, за вчинені дії російському журналістові загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

Як відомо, 16 січня, в сюжеті російського "Першого каналу" про тимчасове призупинення Австрією дії Шенгенської угоди через випадки насильства в Німеччині, розповіли про неповнолітню дівчинку Лізу з російськомовної родини, яку нібито викрали і зґвалтували імовірно мігранти з країн Близького Сходу.

Проте згодом стало відомо, що відео, яке показав "Перший канал", не має відношення ні до історії зі "зґвалтуванням" - ролик був опублікований на YouTube ще у вересні 2009 року.

Поліція Берліна заявила, що повідомлення про викрадення та зґвалтування мігрантами російської дівчинки, поширені ЗМІ РФ, виявилися помилковими.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ