Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проти засудженого в Росії українця Клиха розпочалося слідство про неповагу до суду

У Грозному проти незаконно засудженого в Росії українця Станіслава Клиха розпочалося слідство у справі про неповагу до суду. Як повідомила адвокат Клиха Марина Дубровіна, йому інкримінують через скаргу представника державного обвинувачення, передає Радіо Свобода.

Прокурор у справі про нібито причетність українців Клиха та Миколи Карп’юка до участі у першій чеченській війні та вбивство ними російських військових раніше звинуватив Клиха в образі на його адресу під час одного з судових засідань.

Як пояснила Дубровіна, слідство лише розпочалося, Клиха у справі допитують як підозрюваного. Адвокат також зазначила, що сам Клих під час допиту відкинув висловлені прокурором обвинувачення.

Нагадаємо, суд Чечні 26 травня засудив українця Карпюка до 22 років і 6 місяців ув'язнення. Разом з ним засудили до 20 років Станіслава Клиха.

Також суддя Вахіт Ісмаїлов постановив, що перші 10 років українці відбуватимуть покарання у в'язниці, потім - у колонії суворого режиму.

Їх звинувачують у вбивстві російських військових під час першої чеченської війни у 94-95 роках.

16 червня Україна направила Росії запит про передачу Карпюка.

Мати ув'язненого у Чечні українця Тамара Клих повернулася з Грозного та поділилася з журналісткою Громадського враженнями від зустрічі із сином.

Повну історію Карпюка та Клиха читайте у великій публікації «Кавказькі полонені: два роки до вироку Карпюку і Клиху».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ