Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Супрун підтвердила, що політв’язень Клих оголосив голодування

Український політв'язень Кремля Станіслав Клих, який відбуває в РФ 20-річний термін ув'язнення, оголосив голодування. Про це написала у Twitter Уляна Супрун.

"Український політв’язень Станіслав Клих, який незаконно утримується Росією вже п’ятий рік, оголосив голодування. Про це він повідомив своїй матері у телефонній розмові: “Вже неможливо терпіти холод у камері, погану їжу, а головне - забуття”, - повідомила в.о. міністра охорони здоров'я.

Як повідомлялося, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулась до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням терміново перевірити інформацію про голодування українського політв'язня Станіслава Клиха.

Про те, що Станіслав Клих, який відбуває в РФ 20-річний термін ув'язнення, оголосив голодування, повідомила 24 травня правозахисниця Тетяна Щур із посиланням на його матір.

26 травня 2016 року суд Чечні засудив Миколу Карпюка на 22,5 року ув'язнення, Станіслава Клиха - на 20 років. Їх обвинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-95 роках. Водночас стороною обвинувачення не було представлено жодних доказів того, що Клих і Карпюк перебували в Чечні в цей період.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ