Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Присвоєння Бандері звання Героя викликало позитивні відгуки в Чехії

Надія Кавалірова, голова чеської конфедерації політв'язнів, висловила підтримку рішенню Президента України Віктора Ющенка присвоїти звання героя України Степану Бандері. "Добре, що він пішов на цей крок, деяким чеським політикам є чому повчитися", - зазначила Кавалірова, передають Подробности.

Це рішення президента було неоднозначно сприйняте в українському та світовому суспільстві. Так, одни з севастопольських депутатів навіть спалив свій паспорт, протестуючи проти присвоєння Бандері цього звання.

Крім цього, польська влада була здивована рішенням українського президента присвоїти звання Героя України Степану Бандері посмертно.

"Ми з подивом сприйняли рішення Президента України щодо Степана Бандери. Ми розраховували на велику делікатність з боку наших українських партнерів", - заявив міністр канцелярії президента Польщі Маріуш Гандзлік. Міністр назвав "неправильним" прийняття рішень, "з якими однозначно не згоден близький партнер і союзник". "Польща в розмовах з українськими партнерами неодноразово висловлювала свої заперечення в тому, що стосується надання пошани Степану Бандері та членам УПА. Для поляків Степан Бандера - постать надзвичайно неоднозначна", - заявив Гандзлік.

Нагадаємо, 22 січня 2010 президент Віктор Ющенко присвоїв лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Герой України з нагородженням орденом Держави (посмертно). Бандера нагороджений "за силу духу у відстоюванні національної ідеї, виявлений героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну українську державу", сказано в Указі глави держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ