Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прийняття рішення рекомендувати Кабміну відсторонити Юрія Луценка має політичний підтекст - Віктор Пинзеник

Прийняття рішення рекомендувати Кабміну відсторонити Юрія Луценка від виконання службових обов’язків попахує політичними розборами, - так вважає екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник, котрий працював з Юрієм Луценком за часів керівництва Кабміном Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова. 
 За його словами, це рішення, безумовно, має політичний підтекст. А щодо рекомендації про відсторонення, то Віктор Пинзеник обурюється діями народних депутатів: «У нас не прописані моменти про можливість відсторонення міністрів на час діяльності депутатської слідчої комісії. І це, що було прийнято сьогодні, це абсурд».
 Нагадаємо, що Верховна Рада пропонує відсторонити на два місяці Юрія Луценка від виконання обов`язків міністра внутрішніх справ. У четвер Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживання службовим становищем з боку міністра МВС Юрія Луценка та окремих посадових осіб міністерства, що наведені в статті "Інша міліція" газети "2000”.
      Постанова рекомендує Кабінету Міністрів на час роботи комісії відсторонити міністра та інших посадових осіб, щодо яких в статті наведені факти корупційних дій та зловживання службовим становищем, від виконання службових повноважень.
 За постанову голосували 236 нардепи, а саме: регіонали, комуністи та частина БЮТ. "Наша Україна" дала три голоси, СПУ – 0.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ