Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Призначення антикорупційного прокурора затягують, - Ситник

Антикорупційний прокурор здійснюватиме наглядову функцію і буде призначений шляхом відкритого конкурсу. Генеральний прокурор не вправі буде давати йому вказівки. Про це сьогодні, 21 серпня, повідомив під час зустрічі з громадськими активістами Львівщини директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

Однак, за його словами, процес із призначення прокурора затягується, що також гальмує початок роботи Національного антикорупційного бюро.

«У період з 31 серпня по 2 вересня працюватиме моніторингова місія ЄС, яка вивчатиме стадію виконання вимог безвізового режиму. Робота Національного антикорупційного бюро – це одна із вимог, тому думаю, що питання з призначенням антикорупційного прокурора буде вирішено», - сказав Ситник.

За його словами, процес затягується через відсутність сформованої конкурсної комісії.

«Прокурор має бути призначений публічно шляхом проведення відкритого конкурсу. Сім представників у цю комісію має надати парламент і ще чотири – Генеральна прокуратура. Після 15 липня засідань ВРУ не було, тому за представників не голосували. Думаю, що на найближчому засіданні парламенту це питання буде вирішено», - сказав Артем Ситник.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ