Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика  |  Культура

"Призначили варяга, який навряд відчуває дух і патріотизм Львова", - Святослав Шеремета про театр Заньковецької

Депутати ЛОР не підтримали звернення ініційоване "Європейською солідарністю" щодо необхідності проведення конкурсу на посаду керівника театру імені Марії Заньковецької.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради під час розгляду депутатських звернень депутат від фракції "Європейська солідарність" Святослав Шеремета дозволив собі негативні висловлювання стосовно новопризначеного керівника театру ім. Марії Заньковецької, родом з Миколаївщини.

В першій спробі, ініційоване "Європейською солідарністю" звернення щодо необхідності проведення конкурсу на посаду керівника театру імені Марії Заньковецької, не отримало підтримки депутатів. Однак керівник комісії з питань культури Святослав Шеремета запропонував повернутись до повторного розгляду.

"Фактично призначений варяг, не львів'янин, виходець з Миколаївської області, який довгий час працював в Одесі. Можливо і талановитий режисер, але наврядчи він відчуває дух Львова і цього патріотизму який є у Львові, чим завжди славився театр Заньковецької.

Йдеться про те, щоб Міністерство культури оголосило відкритий конкурс на призначення керівника. Зрештою з культурною громадськістю Львова і Львівщини ніхто не радився перед призначенням. Просто був призначений на час воєнного стану виконувач обов'язків директора театру.

Є пропозиція, щоб був проведений відкритий конкурс і львів'яни мали можливість обрати талановитого, патріотичного львів'янина-режисера і директора", - зазначив керівник комісії з культури Святослав Шеремета.

Однак пропозиція не знову ж не була підтримана депутатами.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, 7 червня 2023 року, виконуючим обов’язки генерального директора – художнього керівника державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» наказом МКІП призначений режисер Максим Голенко.

Як повідомили в Міністерстві культури, відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану" в Україні були припинені конкурси на керівні посади в заклади культури державного підпорядкування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ