Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Психотерапевтична допомога: дбайливе ставлення до свого здоров’я

Організм людини — єдине ціле, де фізичне самопочуття напряму залежить від емоційного та психічного стану.

Теперішній тяжкий час, стреси, суспільне горе від війни відбиваються на здоров’ї кожного. Загострення хронічних хвороб, зниження імунітету, прояви безсоння, панічних страхів — все це є результатом загальної атмосфери.

Люди відчувають себе беззахисними та дезорієнтованими, на фоні цього проблеми зі здоров’ям загострюються. Щоб дати собі раду, витримати всі виклики та навантаження, потрібно підтримати себе і звернутись до спеціаліста. На сайті likarni.com можна записатись на консультацію до психотерапевта, вибравши досвідченого фахівця. Розділ психотерапія Київ це Одеса, Дніпро чи інші міста, наразі є дуже популярним. Багато користувачів знаходять надійного лікаря саме за допомогою сервісу «Лікарні».

{{1}}

Психотерапія: методи лікування

Психотерапія є медичною галуззю, що заснована на спілкуванні лікаря та пацієнта. Завдання такої взаємодії — дістатись до глибинного розуміння причин поведінки, індивідуального сприйняття пацієнтом власної особистості. Психотерапія ефективна при багатьох фізичних розладах та хворобах:

  • ожиріння;
  • проблеми в сексуальній сфері;
  • порушення працездатності;
  • алкоголізм;
  • неможливість побудови нормальних стосунків з партнером, батьками чи дітьми.

Психотерапевт працює словами, він є професійним провідником, що допомагає знайти шлях з лабіринту проблем. Пацієнт отримує психологічну допомогу, відчуває опору всередині себе, тоді і без ліків покращується його фізіологічний стан. Знання причин своєї поведінки — перший крок до покращення стосунків, кар’єри. Дуже часто сам момент проговорення страхів, дитячих травм є допоміжним. Коли такі дії відбуваються під контролем фахівця, то все це має потужний терапевтичний ефект. Дбати про себе — це головне завдання виживання в наш час.

Коли потрібно звернутись до психотерапевта?

Сеанси з психотерапевтом стають необхідними для багатьох, хто відчуває, що не витягує самостійно, накопичуючи проблеми, які руйнують дух і тіло. В яких випадках необхідна допомога фахівця:

  • постійне відчуття тривожності;
  • порушення сну;
  • панічні страхи;
  • апатія та млявість;
  • неконтрольована агресія та дратівливість;
  • неможливість зосередитись.

Якщо в житті все змінюється на гірше, треба шукати причину та не боятись звернутись за допомогою до спеціаліста. Страх перед психотерапією — це пережиток радянського минулого, де ця галузь медицини була практично каральною та ставила клеймо відторгнення на людині. Час вже відкинути цей шкідливий стереотип. А сервіс «Лікарні» допоможе знайти «свого» психотерапевта, сеанси з яким будуть приносити задоволення та полегшення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ