Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін допустив ʺобнуленняʺ своїх президентських термінів

Президент Росії Володимир Путін допустив внесення поправки до конституції країни, яка б передбачила ʺобнуленняʺ його президентських термінів.

За його словами, це буде можливо, якщо з такою поправкою погодиться Конституційний суд Росії, - передає Радіо Свобода.

Про це Путін заявив, виступаючи перед нижньою палатою парламенту, яка 10 березня обговорює законопроєкт про зміни до конституції в другому читанні.

Перед цим лідери фракцій Державної думи обговорювали поправку до конституції країни, яка передбачає ʺобнуленняʺ президентських термінів незмінного впродовж 20 років лідера держави Володимира Путіна.

З ініціативою внесення таких змін до законодавства виступила депутатка від владної фракції ʺЄдина Росіяʺ Валентина Терешкова.

ʺПитання стоїть не про нього (Володимира Путіна – ред.), а про нас, громадян Росії, та її майбутнє. Якщо так, то навіщо крутити і мудрувати, навіщо городити якісь штучні конструкції? Треба все чесно, відкрито і публічно передбачити. Взагалі прибрати обмеження щодо числа президентських термінів у Конституції. Якщо цього вимагатиме ситуація, і, найголовніше, якщо цього захочуть люди, – закласти в законі можливість для чинного президента знову обиратися на цю посаду. Вже відповідно до оновленої Конституціїʺ, – сказала Терешкова.

Путін перебуває на посаді президента вдруге поспіль і вчетверте загалом.

За конституцією Росії, він не може балотуватися на посаду президента в 2024 році, коли закінчиться термін його повноважень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ