Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін хоче продовжити транзитний контракт із Україною - Міллер

Президент РФ Володимир Путін доручив провести з Україною переговори про продовження транзиту російського газу через цю країну після 2019 року. Про це повідомив голова "Газпрому" Олексій Міллер на підсумковій прес-конференції.

Він підкреслив, що "Газпром" не відмовляється від цих переговорів, але його не влаштовують умови транзиту російського газу.

"Ми ніколи не підпишемо контракт на невигідних несправедливих неприйнятних для нас умовах контракту на транзит", - сказав Міллер.

Він зазначив, що "Нафтогаз" хоче підвищити ставку транзиту з нинішніх 2,7 долара до 5 доларів за тисячу кубометрів на 100 км.

Раніше заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що після закінчення транзитного контракту з Україною у 2019 році ані продовження, ні укладення нового контракту не буде ні за яких обставин.

Як відомо, 30 квітня 2015 року "Нафтогаз України" подав до Стокгольмського суду позовні вимоги на 10 млрд доларів в рамках арбітражу проти "Газпрому" за контрактом на транзит газу, збільшивши тим самим загальну суму за двома позовами до 16 млрд доларів.

Як наголошується в повідомленні "Нафтогазу", компанія хоче домогтися від "Газпрому" компенсації за недоплату транзитного тарифу з 2010 року.

Крім того, в позовній вимозі "Нафтогаз" заявляє про невиконання зобов'язань "Газпрому" щодо обсягів транзиту газу через Україну, який з 2010 року неухильно падає.

"Економічна правда"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ