Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада церков Тернопільщини оприлюднила рекомендації щодо святкування Вербної неділі

25 квітня 2021 року православна церква всього світу відзначатиме велике свято - Вхід Господній в Єрусалим, який ще називають Вербною неділею. Цієї неділі відбудуться святкові служби у храмах, а українці понесуть у церкви святити гілочки верби. Проте в умовах карантину доведеться дотримуватися низки обмежень. Тому Рада церков Тернопільщини склала рекомендації щодо святкування Вербної неділі.

Про це інформує 0352.ua.

Повідомляється, що освячення лози та великодніх страв в області відбуватиметься біля церков або у парках з дотриманням соціальної дистанції.

Святкові богослужіння проходитимуть у режимі онлайн або ж на вулиці. А шанування святинь на Плащаниці відбуватиметься з дотриманням карантинних норм, та без доторків і цілування.

Керуючий Тернопільською єпархією Православної церкви України, Архієпископ Нестор зазначив:

"Загальна позиція церков не змінилася. Свята мають пройти безпечно для всіх, тому потрібно дотримуватися загальних заходів безпеки, які діють по всій території України. Зокрема, дотримання соціальної дистанції, маскового режиму. Закликаємо також, щоб віряни максимально під час богослужінь знаходилися на вулиці біля церкви. Люди вже звикли до таких правил, розуміють. Я думаю, що ці свята пройдуть досить спокійно, без жодних ексцесів, пов’язаних із якимось можливим сплеском підвищення захворюваності".

Керуючий Бучацькою єпархією Української Греко-Католицької церкви, єпископ Дмитро Григорак зауважує:

"Маски і дистанція… Також зараз проходить пасхальна сповідь. У себе в єпархії ми заборонили робити толоку, не запроваджували на кілька днів, а сповідаємо впродовж всього Великого Посту. Мусить бути також при сповіді дистанція, маски. Таїнство сповіді може проводиться навіть надворі. Будуть вжиті й всі заходи, аби причастя було також безпечним для людей. Слід розуміти, що пандемія існує. Наша безпека – у наших руках".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ