Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Радехівські закупівлі: від солодких столів до ножиць

В умовах децентралізації місцеві органи влади отримали значно більші повноваження та можливості розпоряджатися бюджетними коштами. Як з’ясували журналісти Гал-інфо, окрім ремонтів доріг, забезпечення належного обладнання та окультурення територій досить часто влада витрачає кошти на досить “цікаві” закупівлі.

Ми проаналізували на що ж витрачають бюджетні кошти громад на прикладі Радехівської міської ради та склали топ 5 своєрідних закупівель. 

Варто зазначити, що редакція не враховувала тендери, які призначені для виконання прямих обов’язків місцевої влади таких як ремонт доріг, будівель, закупівля техніки, тощо.

№1 Солодкі столи до святкування "Дня села"

На сайті публічних закупівель Prozorro Радехівська міська рада нещодавно опублікувала кілька тендерів щодо послуги з організації солодкого столу до дня села. До списку потрапили село Андріївка, Стоянів, Новий Витків, Синьків. Вартість, яку готові заплатити коливається в межах 5-6 тисяч гривень. Усі тендери були успішно завершені, договори з підрядниками підписані. Однак Гал-інфо не вдалось знайти жодної інформації щодо того коли люди можуть почастуватися.

№2 Квіти 

За 2021 рік на сайті опубліковано понад 12 оголошень на закупівлю квітів, загальна вартість яких складає більш як 62 тисячі гривень. Швидше за все їх використовували для різноманітних урочистостей.

№3 Ножиці 

Радехівська міська рада подала заявку на закупівлю ножиць на суму майже 15 тисяч гривень. Журналісти вирішили перевірити опис інформації про предмет закупівлі, де було вказано, що їм потрібна 1 шт. Однак не до кінця зрозуміло, що саме вони купують, адже в договорі, який вони підписали з підрядником вказано, що купують різальні інструменти та мастильні засоби. 

№4 Прапори 

Цьогоріч для м. Радехова закупили 28 найменувань прапорів. Сума, яку витратили на закупівлю товару складає понад 3 тисячі гривень. 

№5 Вишиті костюми 

20 серпня на Prozorro опублікували оголошення про закупівлю вишитих костюмів. Радехівській міській раді потрібно було 7 найменувань загальною вартістю 12,320 гривень.

Ілюстративне фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ