Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Ракетна атака росіян на Львів: у житлових будинках вибиті понад 3,2 тисячі вікон

Близько п’ятої години ранку ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та "Шахедами".

Унаслідок ворожої атаки у житлових будинках Львова вибито понад 3,2 тис. вікон.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

"Комунальні служби Львова спільно з благодійними організаціями і мешканцями ліквідовують наслідки ранкового обстрілу: прибирають залишки від пошкоджених вікон і дверей, вивозять будівельне сміття, заклеюють віконні отвори плівкою. Попередньо у Франківському і Залізничному районах вибито понад 3200 вікон у 161 житловому будинку", - йдеться у повідомленні.

Так, за попередньою інформацією, у Залізничному районі постраждало 107 житлових будинків. Вибито приблизно 2700 вікон, пошкоджено 40 покрівель. Зокрема у тих 40 будинках, де пошкоджено покрівлі, в 11 будинках впало перекриття - або на горищі, або між поверхами.

«Комунальні служби з самого ранку допомагають ліквідовувати наслідки обстрілу. А також у нас на районі працюють благодійні організації. Такі, як Мальтійська служба, Червоний Хрест та ЮНІСЕФ. Зокрема ЮНІСЕФ надав будівельні матеріали – плівку для заклеювання вікон, цвяхи і молотки на ін. На закриття всіх вікон нам знадобиться приблизно 6700 м2 плівки», - повідомив голова Залізничної районної адміністрації Ігор Савка.

У Франківському районі Львова також тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілів. У районі постраждало 54 житлових будинки, де вибито близько 500 вікон. Відтак на закриття вікон знадобиться більше 1 тис. м2 плівки.

Сьогодні, 4 вересня, близько п’ятої години ранку ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та "Шахедами". Внаслідок атаки загинули 7 людей, серед яких є діти. Ще 64 мешканці потребували медичної допомоги, з них 8 дітей. Семеро пацієнтів - у критичному стані. Руйнувань зазнали 5 навчальних закладів, 2 центри творчості, 2 медичні установи, храм ПЦУ св. Юрія Переможця, що на вул. Чернівецькій. Завтра, 5 вересня, у місті оголошено день жалоби за загиблими внаслідок російської атаки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ