Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реєстрація бренду як надійний захист бізнесу

Для надійного захисту свого бізнесу та бренду в реаліях сьогодення необхідно юридично правильно оформити власний бренд (мовою законодавця - торгова марка, знак для товарів і послуг).

Закон поняття знаку для товарів і послуг визначає як позначення, яке вирізняє товари та послуги одних осіб серед таких самих або споріднених з ними товарів і послуг інших осіб. Володіння знаком для товарів і послуг (право власності бренду) посвідчується свідоцтвом, який є офіційним охоронним документом, що видається від імені держави уповноваженим на це органом. Право на одержання свідоцтва має будь-яка фізична або юридична особа.

Охорона зареєстрованого бренду (торгової марки, знаку для товарів і послуг) поширюється на його зображення, а також на перелік товарів послуг, які внесені до Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг.

Строк дії Свідоцтва становить 10 років від дати подання заявки на реєстрацію бренду і продовжується за умови подання клопотання власником бренду та сплати збору.

Заявка для проведення реєстрації бренду подається до Державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності".

Державний збір за подання заявки про реєстрацію бренду становить 1000 грн – за кожен клас, подання в заявки кольорового зображення знака (+500 грн).

Експертиза по Заявці триває 12-18 місяців, можливий варіант прискореної експертизи.

Слід зазначити, що Свідоцтво на знак для товарів і послуг надає його власнику право використовувати знак, в тому числі право франшизи бренду, а також виключне право розпоряджатися правом на знак в порядку, встановленому статтею 16 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», та інші права, визначені цим Законом.

Адвокати Юридичної ліги допоможуть Вам зареєструвати Ваш бренд що, як наслідок захистить Ваш бізнес. За детальнішою інформацією звертайтесь за тел. 096 527 17 22.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ