Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рекорд: на Львівщині мешкає понад сотня громадян з "ведмежим" прізвищем

24 серпня у ведмежому притулку «Домажир» одночасно зібралися 103 людини із прізвищами Ведмідь, Медвідь та іншими спільнокореневими.
Фото з Facebook-строрінки Ведмежого притулку "Домажир"

Зокрема, на Facebook-строрінці Ведмежого притулку "Домажир" зазначено:

"Вчора у ВЕДМЕЖОМУ ПРИТУЛКУ Домажир було встановлено національний рекорд. Зібралось 103 "Ведмеді", та більше 400 друзів "Ведмедів", які відвідали нас у цей день, і також прийняли участь у нашій події. Дякуємо усім хто приєднався до заходу".

Як вже повідомляло Гал-інфо, у Ведмежому притулку відзначили День Незалежності зверненням на захист тварин. Метою заходу - є привернення уваги якомога більшої кількості людей до проблеми захисту бурого ведмедя, який включений до Червоної книги України.

Довідка. Ведмежий притулок ʺДомажирʺ - це проект Міжнародного благодійного зоозахисного Фонду FOUR PAWS, що базується у Відні (Австрія). Однією з ключових місій Фонду є збереження популяції бурого ведмедя в Європі та Азії. Основною ціллю організації в Україні є заборона незаконного жорстокого утримання ведмедів у неволі та створення наближених до природніх умов проживання тварин.

Притулок організований як природний еко-освітній простір. Його перший камінь заклали у травні 2016 року.  Зараз на території 10 га тут мешкає дванадцять ведмедів. В перспективі у  Домажирі планується прихистити до 30 бурих ведмедів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ