Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ректори львівських вишів видали накази проти революційних студентів

Ректори Львівського національного медичного університету ім. Д.Галицького і Львівської національної академії мистецтв видали накази, якими обмежують права студентів.

Про це у відеопрограмі Львівського прес-клубу «Одне питання» розповів голова правління Студентського братства Львівщини Борис Пошивак. Ці документи, які забороняють пропускати заняття, фактично перешкоджають участі студентів у будь-яких громадських акціях. Зокрема - і в акціях об’єднаних національно-патріотичних сил Львівщини на випадок зриву підписання Угоди про асоціацію з ЄС, вважає Борис Пошивак.

«У нас збереглася стара системи побудови освіти, яка лише називається Болонською. Винятком є тільки нові заклади освіти, які з’явилися після 90-х. За новими наказами ректорів – Львівського національного медичного університету ім. Д.Галицького і Львівської національної академії мистецтв, фактично, ще більше було обмежено студентів. Вони не можуть пропустити жоднісінької навчальної години, навіть якщо будуть потім наздоганяти пропущене. Система створена так, що більшість студентів можуть потрапити під виключення з вузу, якщо вони візьмуть участь в противладних акціях, у випадку коли не буде підписано угоду про асоціацію з ЄС.

Такі накази чекають і на інші вузи Львова. Лояльнішими до студентів, які беруть активну участь у громадському житті, є Український католицький університет і Національний університет ім. І. Франка»,- каже Борис Пошивак.

dailylviv.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ