Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Реорганізація швидкої медицини та медицини катастроф передбачає одного керівника, - Чечотка

Львівська область є чи не єдиною, де працює кілька юридичних осіб в наданні екстреної медичної допомоги, що не можна вважати ефективним. Про це в коментарі журналістам розповів директор Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка.

За словами Богдана Чечотки, на Львівщині діє три юридичні особи: Дрогобицька станція швидкої допомоги, Львівська міська станція швидкої допомоги і Центр екстреної медицини катастроф. Саме ці структури мають намір реорганізувати найближчим часом.

«Це питання починали обговорювати ще торік, є рекомендаційні листи-висновки МОЗ України, де проведено аналіз роботи екстреної служби медичної допомоги. В одній з рекомендацій було чітко вказано, що потрібно створити юридичну особу – одну структуру, яка б ефективно  працювала із запуском центральної диспетчерської. Минула каденція депутатів перед виборами не хотіла робити якихось рухів з реорганізації, а тому питання зависло», - пояснив він.

За його словами, реорганізація не передбачає звільнення працівників.

«На цей час там є брак кадрів, отож, внаслідок цієї реорганізації жоден працівник не постраждає. Постраждати можуть лише керівники установ, адже замість трьох головних лікарів буде один. І якщо, скажімо, піде шляхом приєднання до Центру медицини катастроф, то, відповідно, керівник Центру залишитись керівником усієї структури», - пояснив Богдан Чечотка.

Він додав, що наразі це питання залишаться за депутатами і є внесеним у порядок денний сесії Львівської обласної ради.

«Було обговорення в частині створення нової структури, і я вважаю, що це правильно, адже тоді би ми могли оголосити конкурс на керівника цієї реорганізованої, об’єднаної структури», - додав Чечотка.

Він зазначив, що така пропозиція викликає певний супротив рядових працівників, тому, за його словами, наразі доцільніше йти шляхом приєднання цих структур до Медицини катастроф.

«Зрештою, ми подивимось, як керівник буде справлятися. Якщо не зможе налагодити роботи у такій структурі, то  власник, Львівська облрада, знайде юридичні підстави оголосити конкурс на цю посаду», - додав він.

Окрім того, Богдан Чечотка зауважив, що реорганізація дозволить отримувати чіткі зведені данні, вести статистику та аналітику викликів. Також дасть можливість скоротити тривалість доїзду і посилити логістику.

Він наголосив, що така структура вже працює у інших областях України і там спостерігається суттєві позитивні зрушення.

«У інших областях вже борються за секунди під час доїзду, а у нас ще досі - за хвилини», - додав Чечотка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ