Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Репід Трайдент – 2016»: велике полювання на «Чорних Вовків»

У середу, 6 липня, у рамках проведення Дня високоповажних осіб та преси, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного учасники навчання «Репід Трайдент-2016» продемонстрували декілька елементів практичної фази навчань.

Зокрема, воїни десантно-штурмової роти, якою командує старший лейтенант Микола Силін продемонстрували аеромобільно-десантні дії підрозділу щодо знищення опорного пункту бойовиків НЗФ «Чорні Вовки» та заняття кругової оборони. На броньованих автомобілях українського виробництва КрАЗ «Спартан» два взводи ВДВ рухалися у напрямку рубежу атаки, спішилися і під прикриттям броньованої техніки перейшли в атаку. У цей же час у тилу ще два взводи військовослужбовців-десантників погрузившись у гелікоптери «Мі-8» отримали наказ на висадку посадочним способом на визначений плацдарм для переходу в атаку. Оточивши опорний пункт противника, десантники взяли його в облогу, а після того як підтягнулися основні сили вони підібралися до нього впритул. Після нетривалого бою противника повністю знищено. Прапор бандитського угрупування скинуто. Воїни-десантники перевіряють окопи і бліндажі та займають кругову оборону.

На іншій ділянці полігону зведений взвод морської піхоти відбивав напад противника на базовий табір. Для успішного виконання цього завдання командиром взводу старшим лейтенантом Павлом Крижановським був розроблений план охорони і оборони, призначено чергові вогневі засоби та розподілено особовий склад згідно з бойовим розрахунком.

У цей же час підрозділ бригади швидкого реагування Національної гвардії України виконував завдання з блокування та знешкодження незаконного збройного формування в населеному пункті. За легендою у зоні відповідальності багатонаціонального батальйону діє незаконне збройне формування сепаратистів «Блек Волф», яке намагається дестабілізувати ситуацію та зірвати зусилля наших військ щодо захисту мирного населення та важливих об’єктів інфраструктури. Противник активно застосовує прийоми та тактику дій так званої «гібридної війни», прикривається живим щитом з місцевих мешканців, тому надає перевагу безпосереднім діям в умовах населеного пункту. Бойовики-сепаратисти зайняли будівлі та організували кругову охорону і оборону. Рота бригади швидкого реагування НГУ блокувала формування противника в населеному пункті, взяла під контроль всі ключові ділянки та підступи до об’єкту пошуку. А згодом, групи нацгвардійців штурмом оволоділи населеним пунктом та командним пунктом сепаратистів у двоповерховій будівлі.

Ще на одному навчальному місці підрозділ радіаційного, хімічного, бактеріологічного захисту (РХБЗ) розгорнув пункт проведення повної спеціальної обробки техніки. За легендою навчання, під час виконання завдання підрозділ потрапив в зону хімічного зараження. Командиру взводу РХБ захисту лейтенанту Сергію Шмату поставлено завдання на розгортання пункту спеціальної обробки з метою проведення дегазації техніки від отруйних речовин. Спочатку, заражена техніка пройшла контрольно-розподільчий пост, на якому здійснюється визначення типу забруднення та його ступінь. На майданчиках попередньої та основної обробки було здійснено очищення транспортних засобів спец розчинами та водою. Насамкінець –  очищена техніка попрямувала на пост перевірки повноти обробки та після цього відправилася знову виконувати поставленні завдання.

Прес-група навчання «Репід Трайдент-2016», підполковник Володимир Скоростецький

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ