Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рейтинг «Свободи» на Львівщині близько 20%: повторення тернопільського подвигу не буде, – соціолог

Нині у Львові за «Свободу» на виборах до Верховної Ради готові проголосувати 17%-18% виборців. Це дуже добрий показник для «Свободи». Нагадаю, що на дострокових парламентських виборах 2007-го за «Свободу» проголосувало приблизно 3% виборців Львівщини. Але починаючи з 2008 року, кожного місяця рейтинг «Свободи» зростав на 2%-3%. Про це «Гал-інфо» сьогодні, 31 липня, повідомив директор Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

За його словами, карколомне зростання рейтингу, яке було у «Свободи» на Тернопільщині, на Львівщині не повториться. На Тернопільщині ще до початку офіційної виборчої кампанії (йдеться про позачергові вибори до Тернопільської обласної ради, які пройшли у березні цього року) ВО «Свобода» мала 20% прихильників. Уже через місяць кампанії, за даними «Рейтингу», «Свобода» мала 30%-31%, на завершенні кампанії – 33%-34%.  (офіційний результат «свободи у Тернополі – 34,69%). «Інша річ, те, як відбувалася кампанія на Тернопільщині, коли електорат БЮТу не прийшов на вибори. Саме цим пояснюється низький відсоток БЮТу», – зазначив Олексій Антипович

 

На думку соціолога, багато-хто очікував, що рейтинги «Свободи» зростуть такою ж мірою по всій Західній Україні. «Натомість ми говорили, що кількість прихильників «Свободи», безперечно, збільшиться, але не так, щоб продублювати тернопільський результат. Водночас можна прогнозувати, що ті 2,2%-2,4%, які має «Свобода»  на загальнонаціональному рівні, будуть трансформовані у 3% на момент виборів до Верховної Ради. Однак для цього політичній силі треба ще попрацювати. Отож, на мою думку, повторення тернопільських виборів у Львові навряд чи можливе, оскільки на Тернопільщині не працював ні БЮТ, ні Яценюк. Хоча на місцевих виборах за ВО «Свободу» готові проголосувати трохи більше, ніж на парламентських виборах – 20%-21% виборців», – зазначив Олексій Антипович.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ