Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рейтинги і антирейтинги серпня: хто очолює президентські перегони?

Лідером президентського рейтингу у серпні залишається Ю.Тимошенко, за яку готові проголосувати 17,7% тих, хто візьме участь у голосуванні та вже визначився із вибором. Такими є результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».
24 Канал

За А.Гриценка можуть віддати свої голоси 10,7%, Ю.Бойка – 8,9%, О.Ляшка – 8,5%, П.Порошенка – 8,3%, В.Зеленського – 8,0%, С.Вакарчука – 8,0%, В.Рабіновича – 5,9%. Рейтинг інших кандидатів менше 3%. Майже кожен п’ятий не визначився з вибором.

Тимошенко має міцні електоральні позиції практично в усіх макрорегіонах, з відносно вищими показниками на Заході, в Центрі та на Півдні. Основна електоральна база Гриценка сьогодні також більше зосереджена у західних та центральних регіонах, натомість в інших регіонах країни його позиції слабші.

Порошенка підтримують більш-менш рівномірно в усіх макрорегіонах за виключенням Сходу. Ляшка – на Півдні та у Центрі, Вакарчука – на Заході. Виборців Бойка, Рабіновича та Зеленського відносно більше на Сході та Півдні, з тією різницею, що Бойка і Рабіновича відносно більше підтримують на Сході, а Зеленського – на Півдні.

За показниками т.зв. «другого вибору» відносно кращий електоральний потенціал мають В.Зеленський (8,0%), Ю.Тимошенко (7,5%), А.Гриценко (6,1%), С.Вакарчук (5,7%), О.Ляшко (4,8%). За В.Рабіновича за певних умов могли б ще проголосувати 3,7% опитаних, Ю.Бойка – 3,4%, П.Порошенка – 3,1%.

Антирейтинг надалі очолює П.Порошенко: половина респондентів не проголосували б за нього у жодному випадку. Ю.Тимошенко, О.Ляшка, А.Яценюка не підтримали б у жодному разі 26-29%, О.Тягнибока – 18%, Ю.Бойка – 17%, В.Рабіновича – 15%, В.Зеленського – 13%, С.Вакарчука – 11%.

16% опитаних вважають, що наступним президентом буде Юлія Тимошенко, 12,7% - що Петро Порошенко. Ще 6,7% думають, що президентом стане Юрій Бойко, 4,7% - Володимир Зеленський, 3,7% - Олег Ляшко, 3,4% - Анатолій Гриценко, 2,9% - Святослав Вакарчук, 1,9% - Вадим Рабінович. Майже 40% опитаних не змогли спрогнозувати, хто буде наступним президентом країни.

При цьому, за останні кілька місяців зросли показники впевненості у перемозі на президентських виборах Ю.Тимошенко (з 10 до 16%) та зменшилися у П.Порошенка (з 15 до 13%).

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод - особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 20 липня – 3 серпня 2018 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ