Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РНБО оприлюднила список проросійських Telegram-каналів

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України проаналізував акаунти та телеграм-канали, які системно просувають проросійські наративи щодо «Глосарія назв, термінів та словосполучень, які рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, м. Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей», а також акаунти деяких персональних блогів.
фото ілюстративне

Про це інформує Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«На публікацію Глосарія миттєво відреагували Telegram-канали, які безпосередньо пов’язані з дезінформаційною діяльністю на користь РФ. Основним наративом стало приниження національної гідності українців, особливо Революції Гідності, яку канали називають «переворотом», – сказано у звіті.

До списку проросійських Telegram-каналів, які просувають проросійські наративи щодо Глосарія, увійшли зокрема: Klymenko Time, VESTI, Шептун, First, Новоstnoy, А також акаунти персональних блогів: Юрий Ткачёв, Андрей Манчук, КОРНИЛОВ, Максим Могильницкий, Вадим Рабинович, Moroz.Live.

"Таким чином, можемо пересвідчитися в існуванні та скоординованій діяльності великої розгалуженої мережі пропагандистських ресурсів, які працюють на користь інтересів РФ. Ця мережа зорієнтована на проведення дискредитаційних дезінформаційних кампаній проти України з метою розхитування внутрішньополітичної ситуації", - підсумували у звіті. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ