Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія - єдиний порушник Будапештського меморандуму, - Волкер

Спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що Будапештський меморандум, підписаний в 1994 році лідерами США, Британії, України та Росії, порушила лише Російська Федерація, - Дзеркало тижня.

"Єдина країна, яка порушує Будапештський меморандум, це - Росія. Франція не вторгалася в Україну. Великобританія - не вторгалася в Україну. Тільки Росія вторглася в Україну. Це - основа", - зазначив дипломат.

"Всі сторони, звичайно, відповідальні за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в обмін на те, що вона віддала свою ядерну зброю. Але країна-порушник - це Росія", - додав Волкер.

Спецпредставник Госдепартмента визнав, що США, Британія і Франція після початку російської агресії мали надати Україні суттєвішу підтримку у зв'язку з російською агресією.

"Потрібно було діяти негайно - це важливо для України і для принципу нерозповсюдження ядерної зброї. На жаль, коли Росія вторглася, ми недостатньо зробили і не звернулися до цієї угоди", - підкреслив дипломат.

Він додав, що США повинні враховувати у своїй діях реалії сьогоднішнього дня.

"Ми там, де ми є, і тепер повинні рухатися вперед. Моя мета... – допомогти відновити територіальну цілісність України. Якщо ми це зробимо - це буде крок у напрямку до виконання Будапештських домовленостей", - підсумував Уолкер.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ