Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія намагається уникнути об’єктивного розслідування катастрофи MH17, – Зубко

Ветування Росією рішення Радбезу ООН про міжнародний трибунал по MH17 свідчить про те, що цій країні є що приховувати. А також – про бажання уникнути об’єктивного розслідування взагалі. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України, голова Державної комісії з розслідування катастрофи Геннадій Зубко, повідомила прес-служба Віце-прем`єр-міністра України.

«Україна з першого дня взяла курс на максимальну прозорість та відкритість. Ми передали розслідування голландській стороні, щоб забезпечити неупередженість процесу. Вимога міжнародного трибуналу була консолідованою позицією п’яти країни. Але Росія не захотіла відкритого об’єктивного суду», - зауважив Геннадій Зубко.

За словами українського урядовця, нині є два розслідування – технічне та кримінальне, які ведуть голландські слідчі. За результатами першого розслідування мають остаточно встановити причину падіння літака. За результатами другого – покарати винних у вбивстві 298 людей. Підсумки технічного розслідування будуть оприлюднені наприкінці серпня.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року над територією, яку контролюють проросійські терористи, було збито рейс MH17 кампанії «Малайзійські авіалінії». На борту літака перебувало 298 пасажирів та членів екіпажу, всі вони загинули. За попередньою інформацією, терористи скористалися зенітно-ракетним комплексом «Бук», який міг бути доставлений до них з території Росії.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ