Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

росія намагається зірвати саміт миру й для них це друга ціль після Харківщини — Кулеба

Глава української дипломатії Дмитро Кулеба заявив, що росія докладає значних зусиль, щоб зірвати ініційований Україною Глобальний саміт миру. За його словами, для Кремля це зараз друга за важливість ціль після атак Харківщини.

Про це Дмитро Кулеба сказав під час спільної пресконференції зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок у Києві, передає "Укрінформ".

Очільник МЗС України поінформував, що під час сьогоднішніх переговорів з Бербок з-поміж міжнародних заходів у центрі уваги був Глобальний саміт миру у Швейцарії, участь у якому підтвердив і канцлер ФРН Шольц. Кулеба зазначив, що обговорив з Бербок інші країни: з Азії, Африки та Латинської Америки, із залученням яких Німеччина може допомогти.

"Росія зараз докладає надзвичайних зусиль, щоб зірвати саміт. Вони чудово усвідомлюють, що мирна ініціатива, яка базується на повазі до територіальної цілісності України, є одним із цвяхів у труну російської агресії, і докладають шалених зусиль, щоб завадити цьому заходу. Я б навіть сказав, що для них саміт миру — це зараз друга за важливістю ціль після Харківщини, яку вони атакують. У них нічого не вийде, саміт відбудеться і буде успішним", — сказав Кулеба.

Міністр також зазначив, що ФРН вже оголосила про передачу Україні третьої батареї Patriot і працює з іншими державами, щоб вони теж передавали свої системи ППО Україні.

"Ми сьогодні проговорили конкретні кроки, щоб пришвидшити постачання цих нових батарей з інших країн світу. Потрібно завжди пам'ятати, що кожна російська ракета, яка летить з Росії в Україну, летить також у бік ЄС, і кожен у Європі має чесно сказати собі: якщо Росію не зупинити зараз, то рано чи пізно її ракети полетять далі. Запобігти цьому можна лише одним шляхом — надати Україні все, що потрібно, для зупинення російської агресії", — підкреслив він. За словами Кулеби, під час переговорів з Бербок у центрі уваги також були ситуація на Харківщині та Сумщині, а також конференція з відновлення України, яка незабаром відбудеться у Берліні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ