Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія не виключає, що може почати бомбардування в Іраку

Якщо Ірак звернеться до Росії з проханням про операції ВПС на його території проти ІДІЛ, Росія оцінить політичну і військову доцільність подібних заходів, заявив директор департаменту з питань нових викликів і загроз МЗС Росії Ілля Рогачов. Про це повідомляє РІА «Новости».

«Якщо у нас буде відповідне звернення від уряду Іраку, або резолюція Ради Безпеки, прийняття якої вирішальною мірою залежить від волевиявлення уряду Іраку. При наявності таких достатніх підстав будуть оцінюватися і політична, і військова доцільність»,- сказав дипломат, відповідаючи на питання, чи розгляне Москва можливість проведення операції ВПС проти ІД на території Іраку при отриманні відповідного прохання від уряду цієї країни.

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня Рада федерації РФ дозволила використовувати російські військово-повітряні сили в Сирії. За це рішення сенатори проголосували одноголосно.

Тоді глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що Росія буде використовувати тільки військово-повітряні сили для боротьби з бойовиками «Ісламської держави». Про наземну операцію не йдеться.

Вчора ж російські військово-повітряні сили завдали першого удару в Сирії.

Ряд іноземних ЗМІ повідомили про десятки жертв серед мирного носеления, в тому числі дітей.

Сьогодні бомбардування повторилися.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ