Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія не виводить основних сил із Сирії, – Пентагон

Прес-секретар Пентагону Пітер Кук під час сьогоднішнього брифінгу прокоментував наказ президента РФ Володимира Путіна про початок виведення основної частини російської військової угруповання з Сирії. Як пише "Эхо Москвы", він заявив, що російські літаки дійсно залишають Сирію, але великого відведення сил поки не спостерігається.

Як передає CNN, речник Пентагону повідомив: станом на вівторок масштаб виведення російських військ залишається незрозумілим. "Ми бачили за останні 24 години, що росіяни продовжують брати участь у низці авіаударів у Сирії, так що я думаю, що доведеться ще почекати на розвиток ситуації у залежності від їхніх дій", – обережно зазначив Пітер Кук.

Тим часом, стало відомо, що наступного тижня держсекретар США Джон Керрі поїде до Москви, щоб обговорити із керівництвом Кремля ситуацію в Сирії та Україні, а також низку важливих двосторонніх питань. Про це у вівторок, 15 березня, повідомив речник Держдепартаменту Джон Кірбі, передає "Укрінформ".

Відомо, що Керрі зустрінеться із Путіним та головою МЗС Сергієм Лавровим. За словами Кірбі, основна мета цієї поїздки – продовжити пошуки шляхів для просування політичного процесу в Сирії.

"Втім, під час будь-яких наших дискусій із представниками російської влади, які мали місце раніше, обов'язково порушувалися й інші питання. Звичайно, Україна – одне з них, і я очікую, що вони говоритимуть про ситуацію в Україні та конкретно про імплементацію Мінських домовленостей", - заявив речник Держдепу.

Він не уточнив, коли саме Керрі відвідає Москву, а лише зауважив, що очевидно, це відбудеться після візиту держсекретаря на Кубу разом із президентом Бараком Обамою.

Нагадаємо, напередодні Путін оголосив про виведення російських військ із Сирії, бо вони "виконали своє завдання".Сьогодні перша група бомбардувальників Су-34 вже приземлилася на аеродромі неподалік Воронежа.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ