Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія обстріляла об'єкти у Сирії із підводного човна

Росія уперше із початку операції у Сирії завдала ракетних ударів по цілях угруповання "Ісламська держава" із підводного човна. Про це повідомив російський міністр оборони Сергій Шойгу.

За його словами, крилаті ракети "Калібр" запустили із субмарини "Ростов-на-Дону", розміщеної у Середземному морі.

"Цілями були два великих пункти терористів на території Ракки", - сказав Шойгу на зустрічі із російським президентом Володимиром Путіним.

"Ми із повною впевненістю можемо сказати, що завдані доволі значні збитки складам із боєприпасами і заводу із виробництва мін і, звісно, по нафтовій інфраструктурі", - додав Шойгу.

Місто Ракка на півночі Сирії є самопроголошеною столицею бойовиків "Ісламської держави".

Шойгу запевнив, що Росія попередила заздалегідь США та Ізраїль про ракетні обстріли в Сирії.

Водночас поки що жодна із країн не прокоментувала ці бомбардування.

Раніше деякі російські ЗМІ із посиланням на "джерела, близькі до міноборони" заявляли, що перші удари із підводного човна "Ростов-на-Дону" РФ завдала ще в середині листопада.

Росія почала завдавати ударів у Сирії наприкінці вересня.

Москва запевняє, що цілі ударів - позиції ісламістів, проте сирійські правозахисники і представники західних країн стверджують, що часто цілями обстрілів стають не лише бойовики "Ісламської держави", а й сили, що борються проти режиму президента Башара Асада в країні.

Міжнародна коаліція завдає авіаударів по позиціях "Ісламської держави" із вересня 2014 року. При цьому західні країни не координують свої дії із офіційним Дамаском.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ