Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія планує самостійно завдати авіаударів по ІД, - ЗМІ

Президент РФ Володимир Путін готується в односторонньому порядку нанести авіаудари по позиціях екстремістів Ісламської держави у Сирії.

Це станеться у випадку відмовив Сполучених Штатів створити широку коаліцію за участю Росії, Ірану та сирійської армії для боротьби з ІД, повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

За інформацією ЗМІ, Путін озвучить свою позицію під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН 28 вересня.

Водночас американський високопосадовець розповів, що Вашингтон готовий до обговорення пропозиції, щоб уникнути «інцидентів з російськими літаками», але наразі вони не отримали конкретних повідомлень з Кремля.

За даними американських чиновників, в Сирії перебувають близько 200 морських піхотинців з Росії. Джерела повідомили Reuters, що вони базуються на аеродромі поблизу сирійського міста Латакія, форпосту президента Сирії Башара Асада. Велика частина військових займається підготовкою аеродрому до подальшого використання.

Крім того, адміністрація США повідомила, що Росія перекинула до Сирії кілька танків і артилерійських установок. Водночас газета КоммерсантЪ з посиланням на військовослужбовця РФ повідомила, на сьогодні в Сирії перебувають 1700 «військових фахівців» з Росії.

23 вересня Держсекретар США Джон Керрі вважає, що військова підтримка Росією режима Башара Асада може призвести до конфронтації з коаліційними силами, які ведуть боротьбу з Ісламською державою.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ